Köretként, vagy csak úgy magában is fogyasztható, a barna vaj pedig egy kicsit különlegessé teszi ezt az egyszerű zöldségfélét.
Forrás : Blikk Nők Konyha
» HOZZÁVALÓK «
- 0 , 5 kg újburgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- só, petrezselyem
- A burgonya héját kapargassuk le, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
- Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk át benne a leszűrt krumplit.
- A vajat tegyük egy kisebb, világos - legjobb a fehér - lábasba és kezdjük el melegíteni.
- Melegítsük addig, amíg barnulni nem kezd és dió illatúvá nem válik.
- Amikor már apró, barna szemcsék keletkeznek benne, öntsük a közben megpirult krumplira és forgassuk össze vele.
- Sózzuk és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Én csak így önmagában is elfogadnám, nagyon guszta! :)
VálaszTörlés