,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 20., vasárnap

~ BROKKOLI SNACK ~

 Print Friendly and PDF





 Amíg a olaj melegszik, szinte el is készülünk a brokkoli rózsácskák panírozásával is. Na nem egyesével gondoltam.  ( A tojásból szűrőkanállal szedjük ki a kis brokkolikat és mehet a zsemlemorzsába, nem baj ha nem fedi be mindenhol.)
Fress és roppanós falatkákat kapunk, amit házi majonézbe mártogatva fogyaszthatunk.

» HOZZÁVALÓK «
- 1 brokkoli
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- só, bors
Majonéz : - 1 tojássárgája, 1, 5 dl olaj, citromlé, só

- A brokkolit szedjük rózsáira, hempergessük meg a lisztben, a borsos, sós tojásban és végül a zsemlemorzsában.
- Süssük ki bő, forró olajban.
- A majonézhez, tegyük egy mélyebb tálkába a tojássárgáját és  kézi habverővel kezdjük el verni, majd először cseppenként adagoljuk hozzá az olajt, majd folyamatosan csurgassuk hozzá folytonos keverés közben a többi olajat is.
- Végül ízesítsük sóval és citromlével.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése