Remek vendégváró, mutatós és finom sütemény. Az adag egy őzgerincre szól, de akár duplázhatjuk is.
A hozzávalókat a Penny - ből szereztem be :
ÖTLET : innen
» HOZZÁVALÓK «
Kókuszos réteg :
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 tk zselatin
- 1 tk zselatin
Kakaós töltelék :
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1, 5 dl tejszín vagy tej
- 1 ek rumaroma
- 10 dkg darált keksz
- 15 dkg aprított keksz
Elkészítés :
- Egy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával.
- Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki.
- Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki.
- A kókuszos réteghez, a keverjük simára a tejet a liszttel és a cukorral, majd állandó keverés mellett, főzzünk közepesen sűrű krémet belőle. Tűzről levéve keverjük hozzá a kókuszt és a zselatinos tejet.
- Hagyjuk hűlni, majd a 3 / 4 -ét nyomkodjuk a formába úgy, hogy kerüljön az oldalára is. ( legjobb nedves kézzel )
- A kakaós részhez, melegítsük forróra a tejszínt / tejet a vajjal a cukorral és a kakaóporral, tűzről levéve keverjük hozzá az aromát, szórjuk bele a darált és az apróra tördelt kekszet. Amikor már lehűlt nyomkodjuk a masszát a kókuszos részre.
- A megmaradt kókuszkrémet nyomkodjuk a tetejére, takarjuk be a kilógó fóliával és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
- Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy akár csurgathatunk rá olvasztott csokoládét is.
- Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy akár csurgathatunk rá olvasztott csokoládét is.
Csodaszép és tetszik, hogy ilyen egyszerűen elkészíthető! Biztos finom is! :)
VálaszTörlés