Az eredeti recepten kicsit variáltam, hiszen került bele friss gyümölcs és a rácsok közé sem tettem baracklekvárt.
» HOZZÁVALÓK » 22 cm - es formához
Tészta : - 20 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütőpor, 1 fél citrom reszelt héja és leve, 2 tojássárgája, csipetnyi só
Krém : - 2 , 5 dl tej, 2 - 3 ek cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 kis dobozos barackos joghurt ( nálam Danone ) , fél citrom héja, 1 kk vaníliaaroma, 2 tojásfehérje, sárga vagy őszibarack
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
- A formát enyhén vajazzuk ki, béleljük ki az alját és az oldalát is sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 °C -ra.
- A tojásfehérjét pici citromlével verjük habbá.
- A tejet keverjük simára a cukorral a vaníliás pudinggal a joghurttal majd főzzünk belőle sűrű krémet, ízesítsük, keverjük még forrón hozzá a tojáshabot és a felkockázott barackot.
- A tészta 2 / 3 - át simítsuk a forma aljába, kenjük rá a krémet, a maradék tésztával rácsozzuk be a tortát.
- Süssük kb 35 - 40 percig.
- Hagyjuk a formában kb 10 percig, majd vegyük le a karimát, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
Tipp : - ha kivajazzuk a formát, a sütőpapírt könnyebben tudjuk a formába igazítani, hiszen odatapad az oldalához.
Az a szelet sütike milyen jól néz ki! Csodás.
VálaszTörlésTetszetős recept ismételten! Nagyon guszta és szép sütemény! :)
VálaszTörlésJaj de szép! :) És milyen finom lehetett! :)
VálaszTörlés