Egyszerű és nagyszerű - ja és gyorsan megvan, laktatós és finom csirkés étel. A szalonna helyett használhatunk füstölt sajtot is, de szerintem így szalonnával tökéletes.
» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 ek vaj
- só, bors, ételízesítőpor
- petrezselyem
- 25 - 30 dkg csusza tészta
- A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben.
- Egy hőálló tálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.
- A szalonnát süssük zsírjára, adjuk hozzá a vajat és a kockára vágott húst, ízesítsük, majd pirítsuk jól át.
- Keverjük össze a tejfölt, sajtot és a petrezselymet, forgassuk bele a tésztát, majd a megsült húst, a zsíradékkal együtt.
- Öntsük a keveréket a tálba, szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített 180 °C - on süssük szép pirosra.
Egyszerűen fenséges eledel! Tetszik! .)
VálaszTörlés