,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 17., csütörtök

~ MAGYAROS, CSIRKE GALETTE ~

Print Friendly and PDF



















Könnyed nyári vacsora egy pohár, jópofa sör kiséretében. 
A tészta omlós, a csirkehús szaftos, a hagyma és a tejföl pedig üde - kell - e ennél több, ebben a hőségben?

» HOZZÁVALÓK « 4 db - hoz
Tészta : - 35 dkg liszt, 17 dkg vaj, 1 kk só, 1 kis poharas joghurt 
Feltét : - fél kg csirkemell, 3 szál újhagyma, 1 nagypohár tejföl, magyaros grill krém, só, bors
- 1 tojás - a kenéshez

- A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat annyi joghurttal, hogy jól gyúrható legyen, majd összuk 4 felé és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
- A csirkemellet vágjuk  kisebb darabokra, nyomjunk rá, kb fél tubus grillkrémet keverjük jól össze és hagyjuk állni kb félóráig, majd forró vasserpenyőbe süssük puhára.
- A tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk kb 25 cm -es átmérőjű lappá, majd helyezzük át, egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( nekem, elfért kettő egy gáztepsibe ). Kenjük meg 3 ek tejföllel  ( a szélét kb 3 cm - re hagyjuk üresen ), halmozzuk rá a hús 1 / 4  - ét, majd szórjuk meg, a karikára vágott hagymával és hajtsuk vissza a tészta szélét, néhol összecsípve.
- A tésztaszélt kenjük le felvert tojással.
- Így járjunk el a másik 3 galettel is majd tegyük előmelegített 200 °C - on süssük szép pirosra.


2 megjegyzés: