Rántott sajt, egyszerűen. Gyorsan kész van és nem kell a panírozással kínlódni.
Köretként főtt rizs és vajon párolt zöldbab egyvelege került mellé, de csak úgy magában is kitűnő nassolnivaló.
Egy baj van csak vele, hogy pillanatok alatt elfogy.
- Tapasztalat : bő olajban süssük, hogy szinte lebegjen az olajban és lehetőleg tapadásmentes serpenyőben, ne használjunk villát a forgatáshoz vagy a kiemeléshez mert könnyen sérül a panír és kifolyhat a sajt - használjunk szűrőkanalat. Ha betartjuk ezeket a tanácsokat, nem ér meglepetés és gyorsan, egyszerűen elkészül a rántott sajt.
» HOZZÁVALÓK «
- 30 - 35 dkg trappista vagy más jellegű sajt
- 2 db tojás
- 1 ek liszt
- zsemlemorzsa - a hempergetéshez
- A sajtot reszeljük le és keverjük össze a felvert tojással és a liszttel, tegyük a masszát kb 15 percre a mélyhűtőbe.
- Nedves kézzel formáljunk golyókat, majd hempergessük meg a zsemlemorzsában.
- Tegyük ismét mélyhűtőbe, amíg felhevítjük az olajat.
- Majd a bő olajban, süssük aranybarnára a sajtgolyókat.
Milyen jó, hogy leírtad ezt a módszert. Szeretjük, de a macera miatt ritkán szoktam készíteni. Mi is rizzsel és majonézes zöldbabbal fogyasztjuk. Guszták ezek a kis golyóbisok.
VálaszTörlés