,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 22., kedd

~ RUMOS , SZILVAKEHELY ~

Print Friendly and PDF




 Kellemes ízű kanalazgatni való, a hűvösebb napokra. A szilvapüré pikáns a rumtól és a fahéjtól, a puding pedig selymesen lágy a tejszíntől. Gyermekek esetében rum helyett használjunk aromát, a pudingot pedig akár főzhetjük is, ha nincs kéznél főzés nélküli porunk. 

» HOZZÁVALÓK «
- fél kg magozott szilva
- kb 10 dkg barnacukor
- l dl rum
- 1 rúd fahéj és  1 tk őrölt fahéj
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 cs Gála vaníliás pudingpor
- pár db piskótatallér
- 1 / 2  ek étk keményítő

- Egy serpenyőben karamellizáljuk meg a cukrot, dobjuk hozzá a feldarabolt szilvát, a fahéjat és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a szilva megpuhul.
- Dobjuk ki a fahéjrudat, öntsük hozzá a rumot és forraljuk még 1 - 2 percig.
- A keményítőt keverjük ki kevés vízzel és sűrítsük be vele a szilvát. Oszlassuk el a kelyhekbe vagy poharakba, rakjunk mindegyikre, pár egész és összetört piskótatallért.
- A tejet keverjük össze a tejszínnel, öntsük hozzá a pudingport és kézi habverővel verjük kb 3 percig.
- Az így kapott sűrű pudingot, kanalazzuk a tallérokra  és tegyük hűtőbe, hogy kellően lehűljön


1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű és nagyon finom lehet, jó kis sütés nélküli desszert a kánikulai napokra! :)

    VálaszTörlés