»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 12 ek cukor
- 12 ek olaj
- 12 ek tej
- 12 ek liszt
- 3 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
Karamell :
- 25 dkg cukor
- 1 , 5 dl tejszín
- 1 ek méz
- 8 dkg vaj
- A tojást keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, majd a sütőporos, kakaós lisztet és a tejet. Alaposan keverjük össze és egy kb 23 cm - es kivajazott, lisztezett piteformába, simítsuk bele a masszát.
- Tegyük mikróba és a legmagasabb fokozaton ( nálam 850 W ) süssük 8 percig, majd hagyjuk a formában kihűlni.
- A mázhoz, szórjuk egy lábosba a cukrot, adjuk hozzá a tejszínt és a mézet, majd kis lángon, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg szép karamell színt nem kapunk. Ekkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat.
- Langyosra hűtve, ráöntjük a tortára és kanál hátával elsimítjuk rajta.
Gyors és még finom is? Kell nekem! :)
VálaszTörlésKöszönöm ! - a karamellel valami isteni finom, mindenképp próbáld ki.
TörlésHuhhh ez nekem valo :)
VálaszTörlésJuditka! Nagyon nagy rajongód vagyok, csak az ájulattól nem tudok megszólalni/írni! nagyon klassz a blogod, már jó ideje élek belőle! De most lenne egy kérdésem, mert természetesen erre e sütire is lecsaptam! A "tejszín" a karamellbe. Főzőtejszín, vagy a szimpla, "felverős"? Te milyen márkát/fajtát használsz? Köszi, ha válaszolsz, szeretettel: Ofélia
VálaszTörlésKedves Ofélia !
TörlésSzerényen, de nagyon köszönöm a bókot és örülök, hogy tetszik a blogom.
Habtejszínt használtam és a penny - ben szoktam venni, de habverésre mindig Hulalát használok.