,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 23., csütörtök

~ CSOKOLÁDÉS ECLAIR ~






 Egy nagy francia klasszikus, lágy csokikrémmel közepén és csokimázzal a tetején. Égetett tésztát nagyon könnyű készíteni és az a jó benne hogy jó üreges lesz a közepe ha elkészül, amit aztán kedvünk szerit tölthetünk  bármilyen krémmel. 
Nekem, ebből az adagból kb. 25 db fánkocska sült ki.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 2 dl víz, 10 dkg vaj, 1 / 2 tk só, 1 tk cukor, 18 dkg liszt, 4 db tojás
Krém : - 2 dl tej, 1 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 tojás, 3 tojássárgája, 3 dkg kukoricaliszt, 10 dkg étcsokoládé, 2 ek kakaópor
Máz : - 1 dl tejszín, 1 tábla étcsokoládé

- A sütőt melegítsük elő 200 °C - ra.
- A vizet forraljuk fel a vajjal, sóval és a cukorral, szórjuk hozzá a lisztet és közepes lángon addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Hagyjuk lehűlni, majd robotgéppel egyesével dolgozzuk bele a tojásokat.
- A tésztát kanalazzuk csillagcsöves nyomózsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomjunk kb 10 cm hosszú rudacskákat. Tegyük a sütőbe, süssük kb 15 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 160 °C - ra és süssük ropogósra .( kb 25 perc )
- A krémhez, a tojássárgáját és a tojást  keverjük simára a cukorral és a kukoricaliszttel, öntsük a tejszínes tejhez és állandó kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű krémet.
- Még melegen keverjük hozzá a kakaóport és a csokoládét, majd hűtsük ki.
- A tejszínt felforrósítjuk, az összetördelt csokoládéra öntjük és fényesre keverjük.
- A fánkokat kettévágjuk, egy kiskanál segítségével megtöltjük, visszahelyezzük a tetejét és a csokimázba megmártjuk.








1 megjegyzés:

  1. Ja, hát annak könnyű aki már tudja! :-) Nekem ez még igen fortélyos recept, hozzá sem merek kezdeni...pedig így csokisan milyen finom lehet.

    VálaszTörlés