Az alma és a máj nagyon jó párosítás, ezzel az almaszósszal pedig még finomabb. Azt tudni kell a májról, hogy igazi A vitamin forrás, így a téli időszakban amikor kevesebb a napfény, érdemesebb többet fogyasztani belőle, legyen az szárnyas, borjú vagy disznómáj. Számtalan elkészítési módja van, úgyhogy fogyasszuk bátran.
Belinkelek pár receptet, lehet válogatni :
- Mediterrán szárnyasmáj
- Gombás -kapartmáj leves
- Almás - májas serpenyő
- Zöldborsós spagetti, tejszínes májjal
- Baconba zárt rántott csirkemáj
- Burgonyás rakott csirkemáj
»HOZZÁVALÓK«
Almaszósz : - 3 - 4 db alma, 1 rúd fahéj, 1 citrom leve, 1 kk só, kb 3 ek cukor, 1, 5 dl főzőtejszín, 1 ek étk. keményítő
Rántott máj : - 50 - 60 dkg csirkemáj, 2 db tojás 0, 5 dl tej, só, liszt, zsemlemorzsa
- Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy háromnegyedig ellepje az almakockákat. Ízesítjük citromlével, cukorral és sóval, hozzádobjuk a fahéjrudat és puhára főzzük.
- A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáöntjük az almához és egyet forralunk rajta.
- A májat megpucoljuk a hártyás részeitől és tejben áztatjuk legalább 1 óráig. Ezután lecsöpögtetjük. A tojást a tejjel és kevés sóval felverjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk a májdarabokat.
- Forró , bő olajban kisütjük.
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, a meleg almaszósszal és rántott májjal tálaljuk.
Milyen remek recept! :) Szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésHuuu,ez a tejszines almaszosz nagyon szuper lehet!
VálaszTörlésNagyon finom és nagyon szeretem!
VálaszTörlés