,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. november 14., péntek

~ ALMASZÓSZ , RÁNTOTT MÁJJAL és KRUMPLIVAL ~




 Az alma és a máj nagyon jó párosítás, ezzel az almaszósszal pedig még finomabb. Azt tudni kell a májról, hogy igazi A vitamin forrás, így a téli időszakban amikor kevesebb a napfény, érdemesebb többet fogyasztani belőle, legyen az szárnyas, borjú vagy disznómáj. Számtalan elkészítési módja van, úgyhogy fogyasszuk bátran.
Belinkelek pár receptet, lehet válogatni : 
Mediterrán szárnyasmáj
Gombás -kapartmáj leves
Almás - májas serpenyő
Zöldborsós spagetti, tejszínes májjal
Baconba zárt rántott csirkemáj
Burgonyás rakott csirkemáj


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Almaszósz : - 3 - 4 db alma, 1 rúd fahéj, 1 citrom leve, 1 kk só, kb 3 ek cukor, 1, 5 dl főzőtejszín, 1 ek étk. keményítő
Rántott máj : - 50 - 60 dkg csirkemáj, 2 db tojás 0, 5 dl tej, só, liszt, zsemlemorzsa

  1. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy háromnegyedig ellepje az almakockákat. Ízesítjük citromlével, cukorral és sóval, hozzádobjuk a fahéjrudat és puhára főzzük.
  2. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáöntjük az almához és egyet  forralunk rajta.
  3. A májat megpucoljuk a hártyás részeitől és tejben áztatjuk legalább 1 óráig. Ezután lecsöpögtetjük. A tojást a tejjel és kevés sóval felverjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk a májdarabokat.
  4. Forró , bő olajban kisütjük.
  5. A burgonyát sós vízben megfőzzük, a meleg almaszósszal és rántott májjal tálaljuk.



3 megjegyzés: