Készítettem már szőlővel is, a recept a linkre kattintva érhető el : Focaccia Dolce all ' Uva
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 50 dkg liszt, 2 , 5 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 1 kk só, 3 ek olívaolaj, kb 2 - 3 dl langyos víz, 15 dkg aszalt cseresznye - vagy más aszalék
Tetejére : - 4 - 5 ek olívaolaj, 5 dkg barnacukor
Csokiszósz : - 1 tábla tejcsokoládé, 1 dl tejszín vagy tej
- A tésztához keverjük össze az élesztőt a cukorral, ( folyós állagot kapunk ). A lisztet szitáljuk össze a sóval, közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az élesztőt, az olívaolajat, a langyos vizet, adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöt és dagasszuk hólyagosra.
- Takarjuk le és meleg helyen kelesszük a duplájára . Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen, nyújtsuk ki kb 30 x 40 - es nagyságúra és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a cukor felével és letakarva pihentessük félóráig.
- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra, szórjuk a maradék cukrot a tésztára és toljuk a forró sütőbe. Süssük szép pirosra .
- A tejszínt vagy a tejet forrósítsuk fel, tördeljük hozzá a csokoládét és keverjük fényesre.
- A lepényt vágjuk fel és kínáljuk a csokiszósszal megkenve.
Szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlés