,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. november 24., hétfő

~ KARAMALZZAL KÉSZÜLT , CSOKOLÁDÉS MÉZESKALÁCS ~





  Finom, illatos és szaftos, bizony ez a kalács malátasörrel készült, ami önmagában is, egy igen kellemes ízű alkoholmentes ital. 
Gyorsan kész van, hiszen egyszerű kevert tészta, még robotgép sem kell hozzá. 

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 csésze liszt ( 2 , 5 dl ) 
- 1 csésze cukor
- 15 dkg vaj
- 4 ek méz
- 2 db tojás
- 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek púpozott kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csésze karamalz 
Máz : - 1 tábla ( 100 g ) étcsokoládé, 1 / 2 ek kakaópor, 1 , 2 csésze tejszín

  1. Kis lángon olvasszuk  össze a vajat, a mézet és a cukrot, addig amíg a cukor már nem ropog. Ezután adjuk hozzá a kakaóport és a mézeskalács fűszert, keverjük össze majd hagyjuk lehűlni.
  2. Öntsük hozzá a sört és az enyhén felvert tojást majd forgassuk össze a szódabikarbónával elkevert liszttel.
  3. Simítsuk a masszát egy kivajazott, lisztezett hosszúkás formába ( kb 11 x 30 cm ) és előmelegített 180 °C - on süssük tűpróbáig ( kb  40 perc )
  4. A mázhoz forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokoládét és adjuk hozzá a kakaóport, Keverjük krémesre, majd amikor már lehűlt öntsük a süteményre.
  5. Díszítésként szórjuk meg a tetejét  dekorcukorral. ( nálam ezüst ) 

4 megjegyzés:

  1. Húh, ez aztán nagyon jól néz ki! Igazi karácsonyi hangulatot árasztanak a képeid! :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz! Kérnék egy szeletet, meg a kis kancsót is, hátha maradt még benne némi kanalazni való csokimáz! :)

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki, a képek és a leírás alapján nagyon-nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés