»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 50 dkg liszt, 2 , 5 dkg friss élesztő, 1 / 2 ek só, 1 ek burgonyapehely ( bio boltban kapható ), 3 ek olívaolaj, 1 tk cukor, kb 2 dl langyos tej
Töltelék : - kb 35 dkg pucolt hagyma, 1 dl főzőtejszín, 1 kk szárított rozmaring - vagy pár összeaprított friss levélke, só, bors, 10 dkg füstölt sajt
- A tésztához, futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.
- A hagymát karikázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg egy kis vizet aláöntve. Ízesítsük sóval, borssal majd öntsük hozzá a tejszínt és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Ha a tészta megkelt, osszuk 9 vagy 10 részre, gömbölyítsük zsömle alakra, majd helyezzük sütőpapíros tepsibe. Takarjuk le és ismét kelesszük a duplájára.
- Egy pohár aljával nyomjunk mélyedést a zsömlékbe és tegyünk mindegyikbe egy - egy evőkanállal a hagymából, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
- Előmelegített 180 °C - on süssük a zsömléket ropogósra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése