»HOZZÁVALÓK«
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál répa
- 2 szál gyökér
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 halványító zellerszár
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 konzerv csicseriborsó
- fél kg burgonya
- chili
- 2 ek sűrített paradicsom
- petrezselyemzöld
- só, bors - ízlés szerint
- A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk fel és kevés olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkarikázott kolbász és pirítsuk pár percig. Öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára. Közben ízesítsük.
- Ekkor adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát és a lecsöpögtetett csicseriborsót, majd főzzük készre.
- Tálaláskor szórjuk meg chilivel, petrezselyemzölddel és kínáljuk pirítóssal.
Hú, de finom! :)
VálaszTörlésMiután elszédültem a girbegurba betűktől, (annyira nem illik, az oldalhoz), nos megcsináltam, de inkább főzelék lett a krumpli miatt. Így megcsináltam krumpli nélkül, és szerintem jobb.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
Üdv:
Kecskebéka
Kedves Kecskebéka !
TörlésNekem tetszik ez a fajta írásmód :) - a leves mint a fotón is látható leves és nem főzelék. Víz mennyisége tetszőleges, ezért nem is írtam mennyiséget, de a főzés során pótolható és beállítható a leves sűrűsége. De azért örülök, hogy elkészült nálad is.
Juditka