»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 12 ek olaj, 12 ek porcukor, 12 ek sűrű paradicsomlé, 50 dkg liszt, 1 / 2 cs szalalkáli
Krém : - 5 dl tej, 8 ek rétesliszt, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, pár csepp vaníliaeszencia
- Az olajat, porcukrot, paradicsomlevet összekeverjük, hozzáadjuk a szalalkális liszthez, majd összegyúrjuk. ( Ha lágy lenne, adjunk még kevés lisztet hozzá ) .
- A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátán ( kb 20 x 30 cm ) egyenként, 180 °C - on kb 8 percig megsütjük.
- A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, ízesítjük vaníliával, majd összekeverjük a főtt krémmel.
- A lapokat megtöltjük a krémmel és pár órára vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük.
- Szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
koszonom szepen (multumesc frumos pentru aceasta reteta ).
VálaszTörlésA világ legfinomabb süteménye.
VálaszTörlésAz biztos. Nálunk régi kedvenc.
TörlésTojas nem kell hozza?
TörlésNem kell, habár van olyan recept is a neten, ahol tesznek a tésztához.
TörlésImádom gyerek koromban sokat ettem mos meg sütöm én is
VálaszTörlés