,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. november 10., hétfő

~ PARADICSOMOS KRÉMES ~





 Ha valaki még nem ismerné ezt a süteményt, akkor itt az alkalom, hogy elkészítse. Rég meg van a recept és régen is sütöttem, nagyon finom, olcsó sütemény tojás nélkül. Érdemes sűrű,  házi paradicsomlét használni, hiszen az adja meg igazán a tészta, szép és  különleges színét ill ízét.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 12 ek olaj, 12 ek porcukor, 12 ek sűrű paradicsomlé, 50 dkg liszt, 1 / 2 cs szalalkáli
Krém : - 5 dl tej, 8 ek rétesliszt, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, pár csepp vaníliaeszencia


  1. Az olajat, porcukrot, paradicsomlevet összekeverjük, hozzáadjuk a szalalkális liszthez, majd összegyúrjuk. ( Ha lágy lenne, adjunk még kevés lisztet hozzá ) .
  2. A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátán ( kb 20 x 30 cm ) egyenként, 180 °C - on kb 8 percig megsütjük.
  3. A tejből és a lisztből  sűrű krémet főzünk és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, ízesítjük vaníliával, majd  összekeverjük a főtt krémmel.
  4. A lapokat megtöltjük a krémmel és pár órára vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük.
  5. Szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. koszonom szepen (multumesc frumos pentru aceasta reteta ).

    VálaszTörlés
  2. A világ legfinomabb süteménye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos. Nálunk régi kedvenc.

      Törlés
    2. Nem kell, habár van olyan recept is a neten, ahol tesznek a tésztához.

      Törlés
  3. Imádom gyerek koromban sokat ettem mos meg sütöm én is

    VálaszTörlés