,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 13., szombat

~ MARCIPÁNOS CSIGAKEKSZ ~




Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 35 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 18 dkg vaj, csipetnyi só, 1 kk vaníliaaroma, 15 dkg mascarpone
Töltelék: - 20 dkg marcipánmassza, 5 dkg darált mandula, 12 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 1 tk  fehér mandulaaroma, kb 2- 3 ek tej
- tojássárgája a kenéshez
- cukor a szóráshoz

  1. A tésztához, szitáljuk össze a lisztet a porcukorral és a sóval, morzsoljuk el benne a vajat, ízesítsük vaníliával és a krémsajt hozzáadásával gyúrjuk össze. ( ha lágy lenne adjunk hozzá még kevés lisztet ) Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe félórára .
  2. A marcipánmasszát sajtreszelőn reszeljük le és keverjük krémesre a többi hozzávalóval. ( adhatunk még hozzá tejet, ha nagyon ragadna )
  3. A tésztát és a tölteléket osszuk 4 részre. A tésztát lisztes felületen nyújtsuk kb 20 x 30 - as méretűre, kenjük meg marcipánkrémmel, majd helyezzünk rá egy tésztalapot. A tetejét kenjük meg ismét a krémmel és tekerjük fel, mint a bejglit. Így járjunk el a másik adaggal is.
  4. A két tésztarudat tegyük mélyhűtőbe legalább félórára  ( a könnyebb szeletelés végett ) majd vágjunk 2 cm - es szeleteket belőle. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetjüket kenjük le tojássárgájával és szórjuk meg cukorral.
  5. Előmelegített 200 °C - os sütőbe süssük a csigákat addig, amíg színt kapnak ( kb 25 perc ) .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése