,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 14., vasárnap

~ VANÍLIAKRÉMES DUETT SZELET ~






„ A szeretet ünnepére 
készül minden lélek .
Három gyertya lángja fénylik , 
s hálatelt az ének ”

 A mai örömvasárnapon, ezt a kétféle piskótából készült, könnyed vaníliakrémes sütit készítettem.
Nem igényel különösebb szakértelmet, hiszen - szerintem - piskótát minden ki tud sütni. Főzött krém került a tetejére, ami ezáltal még lágyabb és selymesebb. 
Ha valami krémeset kerestek, akkor itt ez a szuper recept, bátran merem ajánlani.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Diós piskótához :
- 4 tojásfehérje, 4 ek cukor, 3 ek finom zsemlemorzsa, 4 ek darált dió, 1 tk keserű ( színtelen ) mandulaaroma
Kakaós piskótához :
- 4 tojás, 4 ek cukor, 2 ek étolaj,  4 ek liszt, 2 ek kakaó, 1 kk sütőpor
Krémhez :
- 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 púpozott ek liszt, 2 dl tej, 1 tk vaníliakivonat, 20 dkg vaj

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kb 20 x 30 cm - es tepsit kivajazunk és lisztezünk .
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mandulaaromát és óvatosan beleforgatjuk a morzsával elkevert diót. A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe.
  3. A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaós, sütőporos lisztet és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egyenletesen rákenjük a diós piskótára.
  4. Forró sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ha megsült a tepsiben hagyjuk kb 10 percig, majd  rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez simára keverjük a tojást a cukorral, a liszttel és kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszát és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a vajat.
  6. A krémet a piskótára simítjuk vagy csillagcsővel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése