Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom sütit ajánlok az ünnepekre. A lapokat már megsüthetjük pár nappal előbb, de egy éjszakát mindenképp pihentetni kell, hogy összepuhuljon a krémmel.
»HOZZÁVALÓK«
Tésztához :
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2 db tojás
- 18 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 45 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj - elhagyható
- 1 tk fahéj - elhagyható
- csipet só
- A vajat és a mézet összemelegítjük, a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, ( szükség esetén kevés tejet adhatunk hozzá ) .
- Ezután a tésztából három gombócot formázunk, mindegyiket 20 * 30 cm - es lappá nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátán külön - külön 180 °C - ra melegített sütőben, kb 10 perc alatt megsütjük.
Krémhez :
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 6 dl zsíros tej
- 3 dl 20 % - os tejföl
- 20 dkg lágy vaj / margarin
- 18 dkg cukor
- 20 dkg lágy vaj / margarin
- 18 dkg cukor
- 1, 5 dl tejben simára keverjük a pudingport és a lisztet, a maradék tejet felforraljuk majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt és kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és az egészet sima krémmé keverjük. A krémmel betöltjük a kihűlt lapokat és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap porcukorral meghintve, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Nagyon jol néz ki
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésVajjal
VálaszTörlésIgen én azzal készítettem, de Rámával is tökéletes.
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom sütemény,nem gyôzök eleget sütni belôle mindig akkora sikere van.
VálaszTörlésKedves Ibolya !
TörlésNagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a süti :) Kipróbálhatod más ízű pudingporral is.