,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 11., csütörtök

~ OLASZ SAJTGOLYÓ ~





 Előételként, hidegtálakra, vagy köretként kiváló választás ez az olasz sajtgolyó. Sajtból inkább a karakteresebb ízűt válasszuk és akár többfélét is. Nálunk karácsonykor mindig kerül az asztalra a rántott hal mellé, de évközben is többször elkészítem. 


»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek reszelt parmezán
- 20 dkg bármilyen reszelt sajt
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 / 2 ek szárított bazsalikom - de legjobb a friss kb 10 levélke
- só, bors, rózsabors - ízlés szerint

- A sajtokat keverjük krémesre, reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük - ha van otthon friss bazsalikom levél, akkor aprítsuk azt hozzá.
- Tegyük a masszát a hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljunk diónyi gombócokat belőle.
- Tálaláskor szórjuk meg tört rózsaborssal.


Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése