»HOZZÁVALÓK«
- 4 fej fokhagyma
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 nagyobb burgonya
- 1 kisebb zellergumó ( kb 20 dkg )
- 1, 5 l húsalaplé ennek hiányában 1 leveskocka
- 1 babérlevél
- 1 szál friss kakukkfű
- 2- 3 szál zellerlevél
- só, bors
- olívaolaj
- kruton - bagett vagy kifli, olívaolaj, sajt
- Egy fazékba 1 evőkanál olívaolajat öntünk, rádobjuk az apróra vágott szalonnát és pár percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, a feldarabolt burgonyát és zellert, majd az egészet jól átpirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babért, kakukkfüvet és a zellerlevelet, ízesítjük és lefedve puhára főzzük.
- Kivesszük a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd botmixerrel az egészet krémesre pürésítjük.
- Ha kell utólag ízesítjük.
- A tetejét aprított zellerlevéllel, pár csepp olívaolajjal és tarka borssal díszítjük. Krutont kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése