Kicsit módosítottam az eredeti szicíliai recepten. A cannoli küllemében a habrolóhoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a tésztáját olajban sütjük ki. Tölteléke hagyományosan krémes ricotta, csoki és gyümölcsdarabokkal. Eredetileg farsangra készítették, de ma már egész évben kapható. Olaszo - ban járva sose hagyom ki - egyszerűen imádom.
Ha nincs cannoli formánk, megfelel a habroló forma is.
»HOZZÁVALÓK« kb 22 db - hoz
Tészta : - 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 ek porcukor, 2 tojássárgája, csipet só, 2 ek narancslikőr, 50 ml szódavíz
Töltelék : - 2, 5 dl tejszín, 1 narancs reszelt héja, 1 ek porcukor
- A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és folpackba csomagolva min. 1 órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát enyhén lisztes felületen vékonyra, 1 - 2 mm - es vastagra kinyújtjuk és 8 - 10 cm - es köröket szaggatunk, amelyeket fémrolóra tekerünk úgy, hogy az összetételnél tojásfehérjével megkenjük és egymásra ragasztjuk a tésztavégeket.
- A rolókat csövestől bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat és lehúzzuk a csőről.
- A tejszínt habbá verjük édesítjük - szükség szerint - és hozzáreszeljük a narancs héját. Csillagcsöves habzsák segítségével megtöltjük a rolókat.
- Porcukorral meghintve kínáljuk.
Ez nagyon finom lehet Judit !
VálaszTörlésKöszönöm :)) - tényleg finom és könnyed
TörlésCsodás! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésEz pont olyan édes csábítás, mint amilyeneket én szeretek. :) Ropogós tészta, habkönnyű töltelék ... jaj, de szívesen megkóstolnám. Csodásak a képek!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és biztosan finom is! Tetszik :)
VálaszTörlésJuditka! Csodás a recept, de én most a fotózásra térnék ki...Lélegzetelállítóak a képeid, agyam eldobom! Egy amerikai gasztromagazin is megirigyelhetné, persze ehhez a Te profi ízlésed kell! Fantasztikusak! Alig várom mindig az új "recepteket"! Nagyon klassz csaj vagy! És még főzni is tudsz...:-D Szeretettel: Ofélia
VálaszTörlésKedves Ofélia !
TörlésNagyon kedves vagy:)) - a fotókkal kapcsolatban igyekszem a maximumot hozni - bár sokszor nem vagyok megelégedve a fotómmal, de ha mások így látják akkor ez biztosan így is van. Egy személyben ,, szakács " lenni, fotózni, styling - ot hozni nem egy könnyű feladat. Örülök, hogy követed a blogot:)
Üdvözlettel : Judit