»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 45 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 8 dkg lágy vaj, 1 ek só, 1 ek majoranna, kb 2 dl langyos víz
Töltelék :
- 3 kisdoboz sertés - vagy szárnyas májkrém ( kb 180 g ) , 1 tojássárgája, 1 ek dara, 1 közepes vöröshagyma, só, pirospaprika - ízlés szerint, 1 tk majoranna
- 1 tojás - a kenéshez
- 1 dl langyos, cukros vízben futtassuk fel az élesztőt. A lisztet szitáljuk össze a sóval, adjuk hozzá a majorannát, a vajat, a felfutott élesztőt, a langyos vizet és dagasszunk belőle tésztát.
- Kelesszük a duplájára.
- A töltelékhez keverjük krémesre a májkrémet a tojássárgájával, adjuk hozzá a darát, az apróra vágott hagymát, ízesítsük és tegyük félre.
- A tésztát lisztes felületen gyúrjuk át és nyújtsuk ki 1 cm - es vastagságúra. Szabjunk a tésztából négyzeteket ( kb 8 x 8 cm ). Minden négyzet közepére tegyünk egy kiskanálnyit a töltelékből, majd a két szemközti sarkot hajtsuk egymásra.
- Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojással és hagyjuk még kelni kb 20 percig.
- 180 °C - os sütőbe süssük a papucsokat szép aranysárgára.
Gyönyörűséges papucskák! Biztosan finomak is! :)
VálaszTörlés