,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. január 11., vasárnap

~ HAMIS MARCIPÁNOS , KAKAÓS SZELET ~





»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 1 db tojás, 10 dkg cukor, 12, 5 dkg vaj, 18 dkg liszt, 3 ek kakaópor, fél tasak sütőpor, 2 , 5 dl kefír
Krém :
- 3 dl tej, 12 , 5 dkg búzadara, 1 üveg zöld mandulaaroma ( 30 ml ), 15 dkg vaj, 13 dkg porcukor
Teteje : - 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj, kókuszreszelék

  1. A tésztához, habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással,  hozzá adjuk a kefírt és a sütőporos, kakaós lisztet. 
  2. A tésztát egy kb 20 x 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 °C - on kb 25 perc alatt megsütjük.
  3. A darát megfőzzük tejben és még forrón  hozzá keverjük az aromát. Hagyjuk kihűlni.
  4. A vajat kihabosítjuk a cukorral majd simára  keverjük a kihűlt grízzel és rásimítjuk a tésztára.
  5. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk elkeverjük benne az olajat és a krémre kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.




2 megjegyzés:

  1. Ezt én is szoktam készíteni, nagyon szeretjük, de kókuszreszelék nélkül. Fincsi! :-)

    VálaszTörlés
  2. Meseszép sütike, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés