,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. január 24., szombat

~ MEYER LEMON CURD ~




 Ezt a fajta  citromot rögtön fel lehet ismerni a zöldségesnél, mert az ember szeme szinte rászegeződik. Január - február táján érik, színe kellemes narancsos, kevésbé savas, fűszeres illatú.
Sok helyen a citrom közé van keverve és az árusok nagy többsége nem is tudja igazán, milyen értékes gyümölcs is. A minap vettem én is jó pár darabot, amiből ez a híres angol citromkrém, a lemond curd készült.

»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 meyer citrom leve + 1 - nek a reszelt héja
- 15 dkg hideg vaj
  1. A tojást a cukrot, a citrom levét és a héját egy tálba  tesszük, kézi habverővel kissé kihabosítjuk, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrűre főzzük.  
  2. A még meleg krémhez, kisebb adagokban belekeverjük a vajat.
  3. A krémet jól záródó üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.



1 megjegyzés:

  1. Kedves Judit!
    Érdeklődnek, hogy ebből az adagból mennyi krém lesz kb.?!?
    Válaszod előre id köszönöm
    Betti

    VálaszTörlés