Ezt a fajta citromot rögtön fel lehet ismerni a zöldségesnél, mert az ember szeme szinte rászegeződik. Január - február táján érik, színe kellemes narancsos, kevésbé savas, fűszeres illatú.
Sok helyen a citrom közé van keverve és az árusok nagy többsége nem is tudja igazán, milyen értékes gyümölcs is. A minap vettem én is jó pár darabot, amiből ez a híres angol citromkrém, a lemond curd készült.
»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 meyer citrom leve + 1 - nek a reszelt héja
- 15 dkg hideg vaj
- A tojást a cukrot, a citrom levét és a héját egy tálba tesszük, kézi habverővel kissé kihabosítjuk, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrűre főzzük.
- A még meleg krémhez, kisebb adagokban belekeverjük a vajat.
- A krémet jól záródó üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Kedves Judit!
VálaszTörlésÉrdeklődnek, hogy ebből az adagból mennyi krém lesz kb.?!?
Válaszod előre id köszönöm
Betti