»HOZZÁVALÓK«
- 6 db réteslap
- 40 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- cukor - ízlés szerint
- csipet só
- kb 20 dkg házi szilvalekvár
- 1 tk fahéj
- olvasztott vaj - a kenéshez
- 1 tojás sárgája + 1 ek tejföl a tetejére
- A túrót keverjük össze ízlés szerinti cukorral, reszeljük hozzá a citromhéját.
- A tojásokat válasszuk szét, 1 tojássárgáját keverjünk a túróhoz, a két fehérjét pedig egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd forgassuk lazán össze a túróval.
- Egy rúdhoz, 3 réteslapot fektessünk le egy nedves konyharuhára úgy, hogy a közöket csurgassuk meg olvasztott vajjal, a felső rétegre halmozzuk rá a túró felét, majd rakjunk rá egy kiskanállal halmokat a fahéjas lekvárból. Tekerjük fel és helyezzük a rudat, hajtott oldalával lefelé egy sütőpapíros tepsibe.
- A másik rúddal is így járjunk el, majd a tetejüket kenjük le a tejfölös tojással.
- Előmelegített 200 °C - os süssük szép pirosra.
Nekem is jól esett volna ma ebéd után egy ilyen finom rétes :)
VálaszTörlésAzt elhiszem hogy finom volt :-) Nagyon jó páros lett, szerencse hogy feltetted. Nálunk meggyel már favorit a túró, szerintem szilvával is az lesz ;-)
VálaszTörlés