Olyan egyszerű az elkészítése és nagyon finom. A habcsók édességét ellensúlyozza a csokoládé kesernyés íze.
»HOZZÁVALÓK« 18 cm - es tortához
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 3 dkg darált dió
Krém :
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- A sütőt melegítsük elő 120 °C ra.
- A fehérjét tegyük a robotgép üstjébe és addig dolgoztassuk a habverőt, amíg habos de még nem nagyon kemény habot kapunk.
- Közben rajzoljunk zsírpapírra 4 db, 18 cm - es átmérőjű karikát, majd fordítsuk meg és fektessük a tepsibe úgy, hogy a tepsi négy sarkába kis vajat kenünk, ami megfogja a papírt és nem fog el csúszni ha kenjük a habot. A köröket olajozzuk be.
- Ezután kanalanként adagoljuk a fehérjéhez a cukrot és addig verjük amíg jó kemény, vágható habot nem kapunk, majd osszuk 4 részre és simítsuk az előre kirajzolt körökre. Egynek a tetejét szórjuk meg darált dióval.
- Toljuk a sütőbe, majd süssük kb 50 percig. A sütőajtót kitámasztva kihűtjük. ( én két részletben sütöttem )
- A krémhez melegítsük össze a hozzávalókat, hagyjuk hűlni majd kenjük meg a hablapokat úgy, hogy felülre a diós lap kerüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése