,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 10., kedd

~ KÁVÉS TORTA ~





  Valentin napra ajánlom ezt az olasz recept alapján készült tortát, aminek a piskótája is kávéval van ízesítve. Ahogy sült a tészta, az egész lakásban olyan illatok terjengtek, mintha egy kávézóban lenne az ember.
A krém is könnyed, kávés aromájú. Díszítésként  kávészem alakú csokoládét és sziv cukorconfettit használtam. / itt rendelhető : http://www.sussvelem.com/

»HOZZÁVALÓK« 18 cm - es tortához
Piskóta : - 3 tojás, 12 dkg porcukor, 7 ek víz, 15 dkg liszt, 5 g sütőpor, 1 ek instant kávé (  nálam : Nesfacé Classic Crema ) , 1 ek olvasztott vaj
Krém : - 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 - 3 ek porcukor, 2 ek instant kávé

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, a tortaformát alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és félre tesszük.
  3. A sárgákat a porcukorral és a vízzel fehéredésig keverjük majd hozzászitáljuk a sütőporos, kávés lisztet és hozzáadjuk a vajat.
  4. A fehérjéből vert habot óvatosan a masszához forgatjuk, ezután a formába simítjuk és kb 35 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba ! )
  5. A krémhez lágy habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot, a mascarponét és a kávét majd kemény habbá verjük.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, a tetejére pedig rákenjük a megmaradt kávés krémet.
  7. Megszórjuk kevés kávéval és tetszés szerint díszítjük.





3 megjegyzés:

  1. Csodaszép tortát sütöttél, tetszetős :)

    VálaszTörlés
  2. Hú nagyon finom lehet Juditka! Szeretem nagyon a kávés sütiket! Cupcaket készítettem így már.

    VálaszTörlés
  3. Ez olyan szép, hogy már kínzás! :) Szeretem a mascarponés-kávés finomságokat. Mentettem.

    VálaszTörlés