A krém is könnyed, kávés aromájú. Díszítésként kávészem alakú csokoládét és sziv cukorconfettit használtam. / itt rendelhető : http://www.sussvelem.com/
Piskóta : - 3 tojás, 12 dkg porcukor, 7 ek víz, 15 dkg liszt, 5 g sütőpor, 1 ek instant kávé ( nálam : Nesfacé Classic Crema ) , 1 ek olvasztott vaj
Krém : - 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 - 3 ek porcukor, 2 ek instant kávé
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, a tortaformát alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és félre tesszük.
- A sárgákat a porcukorral és a vízzel fehéredésig keverjük majd hozzászitáljuk a sütőporos, kávés lisztet és hozzáadjuk a vajat.
- A fehérjéből vert habot óvatosan a masszához forgatjuk, ezután a formába simítjuk és kb 35 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba ! )
- A krémhez lágy habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot, a mascarponét és a kávét majd kemény habbá verjük.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, a tetejére pedig rákenjük a megmaradt kávés krémet.
- Megszórjuk kevés kávéval és tetszés szerint díszítjük.
Csodaszép tortát sütöttél, tetszetős :)
VálaszTörlésHú nagyon finom lehet Juditka! Szeretem nagyon a kávés sütiket! Cupcaket készítettem így már.
VálaszTörlésEz olyan szép, hogy már kínzás! :) Szeretem a mascarponés-kávés finomságokat. Mentettem.
VálaszTörlés