Valami könnyed, vitamindús és laktatós levest akartam, így össze is dobtam ezt a csirkehússal gazdagított borsólevest, olyan szívet - lelket melengető ízekkel.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- 45 dkg extra zsenge zöldborsó ( mélyhűtött )
- 3 - 4 db sárgarépa
- 2 dl tejszín
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- só, bors, 1 tk darált pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- A felkockázott hagymát a felhevített vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és pár percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzászórjuk a borsót, ízesítjük és puhára főzzük.
- A tejszínt simára keverjük a keményítővel és beforraljuk vele a levest.
- Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Biztosan nagyon finom lehet,de az Oliva olajat napraforgóolajjal,lehet e helyettesíteni? Sajnos olyan drága lett az Oliva olaj,hogy már mi akiknek mindent be kell osztani,nem tudjuk megvásárolni még azt is.
VálaszTörlésKedves Gabimami ! Természetesen lehet.
TörlésMa kèszìtettem el először,nagyon finom,köszönöm a receptet
VálaszTörlés