Kókusztejet ma már nagyon sok helyen lehet kapni pl drogériákban is, de ha mégsem sikerül beszerezni, akkor tejszínnel helyettesíthető.
A pudingba nem került cukor és az édes, fanyar málnával elképesztő ízharmóniát alkot. Jól lehűtve, gyertyafénynél együtt kanalazgathatjátok.
»HOZZÁVALÓK«
Puding :
- 1 doboz kókusztej ( 400 ml )
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- csipet só
- 1 ek rizsliszt
Málnaszósz :
- 35 dkg fagyos málna
- kb 5 ek barnacukor
- pár csepp citromlé
- 1 dl kókusztejet simára keverünk a rizsliszttel , majd félretesszük. A maradékot feltesszük forrni, majd amikor már forr, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kakaóport és a sót. Lejjebb vesszük a lángot és folyamatosan addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
- Ezután hozzáöntjük a rizslisztes keveréket és habverővel kevergetve besűrítjük a pudingot. Poharakba töltjük majd hűtőbe tesszük.
- A málnát és a cukrot egy serpenyőben sűrű állagúra főzzük, pár csepp citromlét hozzáadva, majd egy szitán átpasszírozzuk és hagyjuk lehűlni.
- A pudingok tetején eloszlatjuk a málnaszószt, jól lehűtjük és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Gyors, egyszerű és csábítóan finom édesség! Kell ennél több?? :)
VálaszTörlésIstenien néz ki. :) Nagyon szeretem a pudingot, a csokisat meg főleg. :) Megkoronázva málnaszósszal... hmmm...
VálaszTörlés