Egyszerű az elkészítése, nem sok dolgunk van vele, hiszen otthagyhatjuk nyugodtam a tűzhelyen, 2 - 3 óra után gyönyörűen besűrűsödik és puha szaftos húsit kapunk, nem beszélve a sűrű édeskés mártásról.
»HOZZÁVALÓK«
- 60 dkg marhalapocka
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 - 2 babérlevél
- 3 - 4 szem szegfűbors
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek mustár
- 0, 5 l barnasör
- só, bors - ízlés szerint
- liszt - a forgatáshoz
- 1 kocka étcsokoládé
- petrezselyem
- A húst felkockázzuk, lisztben finoman átforgatjuk és felhevített vajon átpirítjuk ( két - három részletben ), majd félretesszük.
- A bacont felkockázzuk, zsírjára sütjük és üvegesre pirítjuk benne a felszeletelt hagymát. Ezután hozzáadjuk a húskockákat, a babérlevelet, a szegfűborsot, a mustárt, a kakukkfüvet és felöntjük a sörrel.
- Lefedve, alacsony lángon kb 2 - 3 órán át főzzük, legvégén hozzáadjuk az étcsokoládét.
- Zsemlegombóccal ( nálam ) és petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Ez aztán nagyon ott van! Tetszik, hogy ilyen laktató és mennyei lehet az íze is :)
VálaszTörlés