Odavagyok a kelbimbóért párolva köretként, levesbe, főzelékként, rakott ételként nagyon szeretem. Jótékony hatását gondolom nem kell bemutatni, amilyen aprócska olyan sok vitamin és értékes ásványi anyag rejtőzik benne. Érdemes fogyasztani !
»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg kelbimbó
- 10 - 15 dkg bacon
- 4 tojás
- 1 dl tejszín
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- A kelbimbót puhára pároljuk, a kockázott bacont zsírjára sütjük.
- A tojásokat simára keverjük a liszttel, tejjel és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a zsírjától leszűrt szalonnát, sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
- Egy pitetálat kivajazunk, az aljába elrendezzük a kelbimbót és ráöntjük a tojásos masszát.
- Előmelegített, 180 °C - on kb 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése