,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 21., szombat

~ PARADICSOMOS ZÖLDBABRAGU , SÜLT OLDALASSAL ~





»HOZZÁVALÓK«
- kb 1 - 1 , 5 kg oldalas
- 10 dkg vaj , só
- 50 dkg fagyasztott zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb  fej fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- só, bors, cukor - ízlés szerint
- egy csokor zellerzöld

  1. Az oldalast feldaraboljuk, besózzuk és a vajjal jól átdörzsöljük. Egy kis vizet aláöntve, 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
  2. A zöldbabot enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük  úgy, hogy a főzővizet felfogjuk.
  3. Egy nagyobb lábosban  2 - 3 ek olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát és a cikkekre bontott, megtisztított fokhagymát. Átpirítjuk, majd amikor már a hagymák színt kaptak, hozzáadjuk a paradicsompürét és a zöldbabot. A főzőlével hígítjuk, ízesítjük sóval, borssal cukorral és összeforraljuk.
  4. Megszórjuk aprított zellerlevéllel és a sült oldalassal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése