- kb 1 - 1 , 5 kg oldalas
- 10 dkg vaj , só
- 50 dkg fagyasztott zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- só, bors, cukor - ízlés szerint
- egy csokor zellerzöld
- Az oldalast feldaraboljuk, besózzuk és a vajjal jól átdörzsöljük. Egy kis vizet aláöntve, 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
- A zöldbabot enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy a főzővizet felfogjuk.
- Egy nagyobb lábosban 2 - 3 ek olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát és a cikkekre bontott, megtisztított fokhagymát. Átpirítjuk, majd amikor már a hagymák színt kaptak, hozzáadjuk a paradicsompürét és a zöldbabot. A főzőlével hígítjuk, ízesítjük sóval, borssal cukorral és összeforraljuk.
- Megszórjuk aprított zellerlevéllel és a sült oldalassal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése