Ennek a süteménynek a receptjét már régen megírtam, csak valahogy nem akart hozzá elkészülni a süti.. Nem is tudom miért halogattam idáig, hiszen a kamrában szinte minden megtalálható volt az elkészítéshez. Az biztos hogy többször fogom készíteni, mert nagyon finom.
Tészta : - 25 dkg liszt, 6 dkg porcukor, csipet só, 18 dkg hideg, vaj, 1 tojássárgája, 1- 2 ek hideg víz
Töltelék : - 25 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 10 dkg marcipánmassza, 8 dkg tejföl
Csokimáz : - 1, 5 dl tejszín, 4 dkg vaj, 15 dkg ét és tejcsokoládé, fele- fele arányban
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk - ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet - majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
- Egy 20 x 30 - as tepsi aljába fektessünk sütőpapírt úgy , hogy a tepsi hosszabbik oldalán túllógjon, a rövidebb oldalt pedig kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. Simítsuk a tésztát tepsibe, szurkáljuk meg villával és 180 °C - os sütőben süssük elő 10 percig.
- A töltelékhez reszeljük le a marcipánt, a tojást keverjük ki a cukorral majd adjuk hozzá a mákot, a citromhéjat, a tejfölt és az egészet keverjük alaposan össze.
- A mákos krémet simítsuk a tésztára és toljuk vissza a sütőbe 25 percre, ha megsült a pite hűtsük ki, és sütőpapír segítségével emeljük át egy tálcára.
- A tejszínt forrósítsuk fel, tördeljük bele a csokoládékat és keverjük fényesre a vajjal együtt. Ha kissé lehűlt, spatulával kenjük el a mákréteg tetején.
Kár lett volna tovább várni az elkészítésével:-)) Nagyon guszta és igen finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm !
VálaszTörlésSzeretem a Judit, sūtemėnyeit! Nagyon finomak! Gratulálok! Szeretettel! Ilona! Nyíregyháza!
VálaszTörlés