A lengyelek húsos - gombás, káposztás egytálétele. A sörtől nagyon finom, a fűszerektől kicsit különleges, rozskenyérrel fogyasszuk.
Én így készítettem :
»HOZZÁVALÓK«
- kb 80 kg sertéslapocka
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 80 dkg savanyú káposzta
- 25 - 30 dkg friss káposzta
- 50 dkg gomba ( csiperke )
- 30 dkg császárszalonna
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- őrölt borókabogyó, szegfűbors - ízlés szerint
- babérlevél, őrölt kömény
- egy üveg sör (0 , 33 l )
- Egy nagyobb lábosban süssük zsírjára a felkockázott szalonnát, adjuk hozzá a felaprított hagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott húst és pirítsuk át.
- A savanyított káposztát öblítsük át, tegyük a lábosba a felvágott fejes káposztával együtt. Forgassuk át és ízesítsük.
- A gombát daraboljuk fel és egy serpenyőben felhevített olajon pirítsuk át, majd adjuk a káposztás húshoz. Öntsük fel sörrel és alacsony lángon, lefedve főzzük kb 2 órán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése