,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 24., kedd

~ MINI SAJTTORTA ~




 Elegáns, sütés nélküli desszert, hihetetlenül gyorsan kész van és kiváló vendégváró. Amíg dermed a formában a kekszalap, azalatt a krémmel és a gyümölcsök darabolásával is. végzünk. A gyümölcsöket idény vagy ízlés szerint variálhatjuk - nekem most a kiwi és az áfonya szín és íz összeállítás tetszett.
Kínálásig tartsuk hűtőben.

»HOZZÁVALÓK«
- 1 cs győri édes zabfalatok ( 210 g )
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg mascarpone
- 1 tábla fehér csokoládé
- 2 ek tejszín 
- fél narancs reszelt héja
- cukor - ízlés szerint
- tetszőleges gyümölcsök 

  1. A kekszet késes aprítóban összemorzsoljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, majd kibélelünk vele 2 db, 12 cm - es piteformát. Hűtőbe tesszük dermedni.
  2. Gőz felett összeolvasztjuk a tejszínt és a csokoládét, ezután összekeverjük a szoba hőmérsékletű ( fontos ! ) mascarponéval. Ízesítjük a narancs reszelt héjával és ha szükséges porcukorral.
  3. A krém felét a kekszes alapra  kanalazzuk, megszórjuk gyümölccsel, kissé belenyomkodva és betakarjuk a megmaradt krémmel.
  4. Tetejét gyümölccsel és vékony narancshéjjakkal díszítjük.



2 megjegyzés: