Van már jó pár csiga recept a blogon és íme egy újabb változat. A kardamom különleges ízvilágot kölcsönöz a tésztának, a narancsos - csokikrémet pedig, gondolom el tudjátok képzelni.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 25 dkg liszt, 25 dkg rozsliszt, 6 dkg porcukor, 2 , 5 dkg friss élesztő, 8 dkg olvasztott vaj, 1 tojás + 1 sárgája, 1 kk só, 2 tk őrölt kardamom, kb 2 - 2, 5 dl langyos tej
Töltelék : 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 ek barnacukor, 1 narancs reszelt héja
- A tejszínt felforrósítjuk a cukorral, majd beletördeljük a csokoládét és fényesre keverjük, hozzáreszeljük a narancs héját és hűtőbe tesszük dermedni.
- A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk és kb 45 x 35 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a csokikrémmel és feltekerjük, ezután éles késsel 2 , 5 cm - es szeletekre vagdossuk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- Kb fél óráig kelni hagyjuk, majd előmelegített 180 °C - os sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése