,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 2., hétfő

~ TAVASZI , CURRYS CSIRKE PILÁF ~



 Piláf vagy egyszerűen rizses egytálétel. Ízlésünk szerint gazdagíthatjuk mindenféle zöldséggel, hússal ill. gyümölccsel. A currytől szép sárga, a zöldségektől pedig üde tavaszias. Gyorsan elkészül, egészséges és laktatós.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg basmati rizs
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 1 kisebb brokkoli
- 1 kaliforniai paprika
- 1 púpozott ek curry
-  kb 6 dl víz 
- 1 zöldségleveskocka
só, bors - szükség szerint

  1. Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, megfonnyasztjuk benne a feldarabolt hagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és a curryport. Jól átpirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a rizst, a felkockázott paprikát és a zöldborsót, felöntjük a zöldségkockás vízzel, majd lefedve kb negyedóráig főzzük. 
  3.  Közben a brokkolit rózsáira szedjük, hozzáadjuk a rizses húshoz és az egészet készre főzzük.

1 megjegyzés: