,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 15., vasárnap

~ ROZSOS MINIKIFLI ~





 Frissen sült, ropogós puha kifli - görög joghurttal - ez volt a mai reggelink. Kávé, narancslé és már jól indul a nap, ráadásul nagyon tavaszias, kellemes idő is társult hozzá.

»HOZZÁVALÓK«
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg rozsliszt
- 4 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 ek só
- 1 tk cukor
- 1 dl olaj
- 4 ek natúr joghurt
- kb 2 dl langyos tej
- 1 tojássárgája- a kenéshez
- durva szemű tengeri só - a szóráshoz

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben feljuttatjuk. A liszteket összeszitáljuk a sóval, közepébe öntjük a felfutott élesztőt, az olajat, az elhabart tojást, a joghurtot és annyi tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, ketté vesszük és lisztezett felületen  0, 5 cm - es vastagságú kör alakúra kinyújtjuk . 8 cikkre vágjuk és a szélesebbik felénél fogva feltekerjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket lekenjük tojással és megszórjuk durva szemű sóval. Kb 45 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése