»HOZZÁVALÓK«
- 4 répa
- 2 fehérrépa
- 1 nagyobb karalábé
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 babérlevél
- pár szem borókabogyó
- 1 kispoharas 12 % - os tejföl
- 1 ek étk keményítő
- 1 l húsalaplé vagy helyette leveskocka
- só, bors, kurkuma
- olívaolaj
Húsgombóc :
- 50 dkg csirke vagy pulyka darált hús, 1 szikkadt, tejben áztatott zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 csokornyi petrezselyem, só, citrombors ( helyette bors és kevés citrom reszelt héja ) , 1 tk friss reszelt gyömbér, zsemlemorzsa
- A zöldségeket kb egyforma nagyságú kockákra, vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megcsurgatjuk olívaolajjal és előmelegített 250 °C - on megsütjük.
- Amíg sül a zöldség elkészítjük a húsgombócot és kisütjük.
- Ha megsültek a zöldségek félretesszük kb az 1 / 3 - át, a többit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borókabogyót és a babérlevelet, majd összeforraljuk. Turmixgépbe téve az egészet simára turmixoljuk. ( előtte vegyük ki a fűszereket ).
- A tejfölt kikeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a leturmixolt zöldségalaphoz, hozzáadjuk a félretett sült zöldségeket, ízesítjük és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése