Ha van otthon pár szem alma, gyorsan összedobhatjuk ezt a könnyed desszertet. Langyosan, lágyan felvert tejszínhabbal fogyasztva igazi kényeztetés.
Morzsa : - 15 dkg liszt, 15 dkg barna cukor, csipet só, 15 dkg hideg vaj, 5 dkg zabpehely, 1 - 1 tk őrölt fahéj ill szerecsendió
Töltelék : - 50 dkg alma, 6 dkg barna cukor, 1 citrom leve
- A sütőt melegítsük elő 190 °C - ra.
- A morzsához vegyítsük össze a lisztet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a vajat és ujjbeggyel morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet is.
- Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és kockázzuk fel. Nyomjuk rá a citrom levét és keverjük össze a cukorral.
- Egy pite formát vagy a kisebb sütőformákat vajazzuk ki, oszlassuk el benne az almakockákat, majd szórjuk rá a zabpelyhes morzsát.
- Tegyük a forró sütőbe és kb 35 percig süssük.
- Kínáljuk tejszínhabbal.
Fincsi lehet, szeretem az almás édességeket! :)
VálaszTörlés