- 25 dkg liszt
- 15 dkg főtt burgonya
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 ek olaj
- 1 tojássárgája
- kb 1 dl tej
- 15 dkg körözött
- 1 tojás - a kenéshez
- köménymag és durva szemű só - a szóráshoz
- A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük az áttört burgonyával a sóval, hozzáadjuk az olajat a tojássárgáját és a felfutott élesztőt. Az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
- Letakarva, meleg helyen legalább félórát pihentetjük.
- Ha a tészta megkelt, kétfelé vesszük és lisztezett felületen kör alakúra ( kb 28 - 30 cm ) nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, majd a szélesebbik részére 1 tk körözöttet teszünk és feltekerjük.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk egész köménnyel és sóval. Kb félóráig pihentetjük, majd előmelegített 180 °C - os sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése