Kekszes alap : - 25 dkg darált keksz, 15 dkg olvasztott vaj
Töltelék : - 50 dkg krémes túró, 1 citrom reszelt héja, 1 tk vaníliakivonat, porcukor - ízlés szerint, 2 dl tejszín, fél üveg meggy, 1 cs zselatin fix
Teteje : - 20 dkg fehér csokoládé, 60 ml tejszín, 3 ek tejföl
- A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy 23 cm - es piteformába.
- A túrót ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, a lecsepegtetett meggyet és összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a túrós krémmel, hozzáadva a zselatin fixet is.
- A krémet a kekszes alapra simítjuk és hűtőbe tesszük.
- Gőz felett összeolvasztjuk a tejszínt az összetördelt csokoládéval, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a tejfölt és rákenjük a túrókrémre.
- Tetszés szerint díszítjük és legalább, 2 órán át hűtőben dermesztjük.
Ez aztán ismételten gyönyörű lett! Viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésNagyon tuti! Leleményes ezzel a kekszmorzsával, jön a nyár, gyűjtöm az ilyen recepteket ;-)
VálaszTörlésMég soha nem készítettem ilyet, nagyon tetszik, viszem a receptet. Köszönöm.
VálaszTörlésSzuperjó! :)
VálaszTörlés