- 50 dkg rozsliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 tojássárgája
- 1 kispoharas tejföl
Kenéshez : - 1 tojás
Szóráshoz : - szezám ill. lenmag, zabpehely
- A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, hozzáadjuk a sajtot, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és végül a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen kb 40 percig pihentetjük.
- Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra és 4 cm - es pogácsákat szaggatunk belőle. Két tenyerünkkel megformáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- Kelni hagyjuk legalább félóráig, majd a tetejüket lekenjük enyhén elhabart tojással és megszórjuk a magokkal.
- Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése