,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 4., szerda

~ SÖRÖS HAGYMALEVES ~



 Szeretek sörrel főzni, karakteresebb és kellemes ízt kölcsönöz a vele készült ételeknek. Ez a hagymaleves pedig ebben a megfázásos időben nagyon is jól jön. Sajtos pirítóssal, vagy olívaolajon megpirított kenyérkockával fogyasszuk. Egyszerű és finom.

»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 dl világos sör
- 5 dl húsalaplé - hiányában 1 marhahúsleves kocka
- 2 - 3 babérlevél
- só, bors

  1. A karikára vágott hagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük a sörrel. Így forraljuk legalább 10 percig, majd hozzáöntjük az alaplét is.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, majd addig főzzük amíg a hagyma megpuhul. 
  3. Füstölt sajtos pirítóssal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése