Fasírtba burkolt tojás skót módra. A recept nagyon egyszerű és sokkal finomabb, zamatosabb ízt kapunk, mint a hagyományosan elkészített fasírozott, hiszen a panír bent tartja az ízeket és a hús sem lesz száraz.
»HOZZÁVALÓK«
- 1 / 2 darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- só, bors, fűszerpaprika
- őrölt koriander
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
- Továbbá :
- fürj tojás
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- A fürjtojásokat kb 2 perc alatt megfőzzük.
- A zsömlét miután beáztattuk, alaposan nyomkodjuk ki és adjuk a darált húshoz. A hagymát és a petrezselymet vágjuk apróra, keverjük a masszához, zúzzuk hozzá a fokhagymát, ízesítsük és alaposan dolgozzuk össze.
- A húsmasszából készítsünk gombócokat, nyomjuk a közepébe a lisztben megforgatott tojásokat és formáljuk tojás alakúra . Majd a szokásos módon panírozzuk be és bő forró olajban süssük ki.
Jaj, de jól néz ki! Biztosan finom is! Gyönyörűek lettek a képek, igazi tavasziasak :)
VálaszTörlés