»HOZZÁVALÓK« ( kb 25 db - hoz )
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- baracklekvár
- A lisztet, porcukrot és a sót vegyítsük össze és a vaj hozzáadásával készítsünk morzsalékos tésztát. ( Legjobb ha a robotgép krémkeverőjével végezzük, mert így nem olvad meg a kezünktől a vaj. )
- Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe kb 60 percre.
- A tésztát, lisztes felületen nyújtsuk kb fél cm - vastagra és szaggassuk ki tojás alakú kiszúróval, úgy, hogy minden másodiknak közepét egy, kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- A maradékot ismét gyúrjuk össze, ha meglágyulna a tészta rakjuk a mélyhűtőbe rövid időre és folytassuk a szaggatást, amíg el nem fogy a tészta.
- A tésztát rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 200 °C - on süssük kb 10 percig.
- Ha már langyosra hűltek, lekvárral ragasszunk össze egyet - egyet, végül szórjuk meg a linzereket porcukorral.
Nagyon helyesek! :)
VálaszTörlésRemek ötlet Juditka, már el is készítettem őket :)
VálaszTörlés