A kuglófba került egy kevéske tojáslikőr is, amit házilag nagyon egyszerűen elkészíthetünk, a receptje itt : Tojáslikőr
»HOZZÁVALÓK«
- 2 bögre liszt ( 2, 5 dl - es bögrével mérve )
- 1 bögre cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 5 dkg kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 dl tojáslikőr
- 3 / 4 bögre majonéz
- 1 , 5 dl langyos víz
- A sütőt előmelegítjük 170 °C - ra, egy kuglóf formát ( kb 2 l - es ) kivajazunk és kilisztezünk.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd a nedves hozzávalókat is hozzáöntjük. Alaposan összekeverjük és a masszát a formába öntjük.
- Kicsit az asztalhoz ütögetjük és betesszük sülni kb 50 - 55 percre, de végezzünk tűpróbát. Ha nagyon sülne a teteje, borítsunk rá alufóliát.
- Ha megsült a kuglóf, hagyjuk a formában kb 10 percig, majd borítsuk rácsra.
- Vaníliás cukorral megszórva kínáljuk.
Nagyon tetszik ez a recept. Milyen majonézt használtál hozzá? Boltit, vagy házilag készítettet?
VálaszTörlésKöszönöm :) boltit - Univert - használtam.
TörlésKedves Judit!
VálaszTörlésGyönyörű ez a kuglóf!!! Megkérdezhetem hogy hol lehet venni ilyen kuglóf formát? Mindenhol csak ilyen hagyományosat találok.
Köszönöm, Orsi
Kedves Orsi !
TörlésKöszönöm :) - a formát innen rendeltem : http://www.nosaltywebshop.hu/termek/kuglof-sutoforma-lila/
Köszönöm szépen :)
TörlésNagyon klassz! Nem érződik benne a majonéz íze? A tojáslikört mivel lehetne helyettesíteni? A képek gyönyörűek hangulatosak mint mindíg:)
VálaszTörlésKedves Karamella !
TörlésA likőr el is hagyható, helyette ugyanúgy víz kell, de egy kis rumaromával ha akarod ízesítheted.
A majonézt nem lehet érezni. Van egy másik receptem is, azt is majonézzel készítettem, tortaalapként . Itt megtalálod : http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/10/sutotokkremes-majonezes-csokitorta.html
Nagyon klassz! Nem érződik benne a majonéz íze? A tojáslikört mivel lehetne helyettesíteni? A képek gyönyörűek hangulatosak mint mindíg:)
VálaszTörlés