Imádom az islert, készítettem már a hagyományos linzertésztával, de így kakaósan és dióval még nem. A recept egy cukrász ismerősömtől való, a tölteléke pedig már friss eperlekvár. Fantasztikus ízek :)
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 25 dkg liszt, 5 dkg darált dió, 1 ek kakaópor, 10 dkg porcukor, 1 tk fahéj, 22 , 5 dkg vaj, csipet só, 1 tojássárgája, kevés víz - szükség esetén
Töltelék : - eperlekvár
Csokimáz : - 2 tábla étcsokoládé, 1 ek olaj
- A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. ( Szükség esetén 1 - 2 ek hideg vizet adhatunk hozzá. )
- Folpackba csomagolva, 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát, lisztezett felületen 4 mm vastagságúra nyújtjuk és 7 cm - es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk belőle. A maradékot ismét összegyúrjuk és kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített, 190 °C - on kb 10 perc alatt megsütjük. Még langyosan, lekvárral összeragasztunk egy - egy linzert.
- A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk. A süteményt rácsra rakjuk és leöntjük az olvadt csokoládéval .
Gyönyörű ez a blog, és fantasztikusak a fotók is! Öröm csak nézegetni is! Gratulálok hozzá! :)
VálaszTörlésModeszta
(Modest Home and Garden)
Kedves Modeszta! Nagyon köszönöm a kedves szavakat :))
TörlésÈn kisütöttem a tèsztàt pontosan a leírtak szerint viszont szètporlad az egèsz. Mit ronthattam el?
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet, isteni finom lett. Én házi csokimázzal vontam be. 😋
VálaszTörlés