Egyszerűen finomat. Ezek a péksütemények akkorára nőttek, hogy eggyel is beéri az ember, igaz én a tésztát nyolc részre osztottam, de ha kisebbeket szeretnénk akkor osszuk tíz felé. Medvehagyma helyett tehetünk fokhagymát, sült hagymát vagy akár brokkolit is a sajtkrémbe.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 1 / 2 ek só
- 1 közepes burgonya
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 1 kk cukor
- 0 , 5 dl olaj
- langyos tej ( kb 2 - 3 dl )
Töltelék :
- 20 dkg tömlős natúr sajtkrém
- fél csokor medvehagyma
- só
- 15 - 20 dkg reszelt sajt
- A burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük.
- Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, 8 vagy 10 részre osztjuk, kigömbölyítjük és kb 25 cm - hosszú, ovális alakúra kinyújtjuk. Feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Kb félóráig kelesztjük.
- A medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a sajtkrémmel és ízlés szerint sózzuk. Ezután a tésztát, középen éles késsel jó mélyen bevágjuk, mindegyik közepébe rakunk a töltelékből és megszórjuk reszelt sajttal.
- Forró, 200 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Hú, ez aztán finom! :) Nagyon guszta!
VálaszTörlésHát ezek gyönyörűek lettek! Biztosan finomak is! :)
VálaszTörlés